en-US,en;q=0.5--entesttestnl--
logo
arrow

RECREATIE-EN BEZIENSWAARDIGHEDEN IN EN RONDOM BIELEFELD

Deze bijzondere mix in Bielefeld aan economische kracht, wetenschappelijke innovatie, ongerepte natuur en kulturele dinamiek maakt nieuwsgierig naar meer!

Of u nu een stedentrip plant, een wandelvacantie of een kulturele ontdekkingsreis, in Bielefeld smelten de voordelen van een grote stad met mogelijkheden op het gebied van recreatie, kultuut en sport samen.

BIELEFELD

Door de historische verbindung met een lange textiel traditie, hedendaagse architektuur en moderne kunst maakt u van een stedentrip naar Bielefeld een mooie herinnering.

De levendige binnenstad met allerlei shopping mogelijkheden en zijn gedeeltelijk behouden gebouwen uit de periode van de Nieuwe – Renaissance, de kleine wijncafés en uitstekende restaurants laten u voor een ogenblik de tijd doen vergeten.

Tot de kulterele bezienswaardigheden behoren de Kunsthalle, het stadtheater, de Stadthalle en vele musea in en rondom Bielefeld. Tevens zijn de botanische en Japanse tuinen, het Obermeer met viadukt alsook de historische Park Johannisberg en de Siegfriedplatz een bezoek waard.

DE OMGEVING

Voor de liefhebbers van wandel en klimtochten nodigt het Teutoburger Woud uit met zijn Hermannshöhen – éen van de mooiste hooggelegen wandelwegen in Duitsland – en het Hermannsmonument.

Een unieke ervaring biedt tevens het Heimat-Tierpark Olderdissen dat op een bos-en weidegebied van 16 ha. meer dan 90 diersoorten beherbergt.

Wie liever op een tijdreis naar de Middeleeuwen wil ondernemen, is op de Sparrenburg – het kenmerk van Bielefeld – precies op de juiste plek. Elke zomer wordt deze geweldige vesting gedurende drie dagen het toneel van het Sparrenburgfest met ambachtelijke beroepen uit de Middeleeuwen, Live-muziek en nog veel meer.

close
BUCHEN